>Crescent City California News, Sports, & Weather | The Triplicate

News Classifieds Web
web powered by Web Search Powered by Google
Updated 11:00am - Nov 26, 2014

Home arrow Opinion arrow Just how much do you know about Independence Day?

Print

Just how much do you know about Independence Day?

1. Today's holiday

celebrates:

A. Adoption of the

Declaration of

Independence

B. Victory in the

Revolutionary War

C. Adoption of the

Constitution

D. When George

Washington

became president

2. The Declaration of

Independence

declares the colonies'

independence from:

A. France

B. Great Britain

C. Old Europe

D. Canada

3. The Declaration of

Independence was

signed in:

A. 1775

B. 1776

C. 1783

D. 1789

4. In what city was

the Declaration of

Independence

signed?

A. Washington D.C.

B. Boston

C. New York City

D. Philadelphia

5. Who is credited with

writing the bulk of

the Declaration of

Independence?

A. George

Washington

B. Patrick Henry

C. Thomas Jefferson

D. Benedict Arnold

6. What are the

Declaration of

Independence's

opening words?

A. "We the people ..."

B. "Four score and

seven years ago ..."

C. "When in the

Course of human

events ..."

D. "Congress shall

make no law ..."

7. Which one of the

following did not

sign the Declaration

of Independence?

A. Ben Franklin

B. John Hancock

C. George

Washington

D. John Adams

8. What is the

Declaration of

Independence

chiefly about?

A. Explains the

justifications for

secession from

the British crown

B. Establishes the

three branches of

the federal

government

C. Declares the

rights of

Americans,

including

freedom of

religion and the

press

D. Declares war on

Great Britain

9. Who adopted the

Declaration of

Independence on

July 4?

A. The colonies'

governors

B. Second

Continental

Congress

C. The Senate

D. A select group of

delegates hired to

write it

10. Which colony

abstained from

approving The

Declaration of

Independence

until July 9?

A. Massachusetts

B. New York

C. Virginia

D. Kentucky

11. What happened to

the Liberty Bell

immediately after

the Declaration of

Independence was

signed?

A. It cracked

B. It was raised to

the top of a

belltower

C. It was named

D. Nothing – the story

about its cracking

is a myth

12. What kind of

paper was the

Declaration of

Independence

written on?

A. Hemp paper

B. Birch bark

C. Parchment

D. Pulp

13. A draft version of

Declaration of

Independence

included a

denunciation of:

A. Oppression of

religion

B. Killing Indians

C. Slave trade

D. The French

14. The resolution for

a "Declaration of

Independence"

actually was passed

on:

A. July 2

B. July 3

C. July 4

D. July 9

15. The Declaration of

Independence

says we are

endowed with

certain unalienable

rights, including:

A. Life, liberty and

private property

B. Life, liberty and

the pursuit of

happiness

C. Life, liberty and

freedom of

religion

D. Life, liberty and

the freedom to

peaceably

assemble

16. The last line of the

Declaration of

Independence:

A. Names our country

"United States of

America"

B. Establishes an

army to fight the

British crown

C. Pledges the

colonies' lives,

fortunes and

sacred honor to

one another for

the cause of

independence

D. Announces when

the next convention

would be held

17. Where can you see

the Declaration of

Independence

today?

A. You can't – the

original copy was

lost.

B. Liberty Hall in

Philadelphia

C. State of Liberty

D. National Archives

and Records

Administration in

Washington, D.C.

ANSWERS: 1. A; 2. B; 3. B; 4. D; 5. C; 6. C; 7. C; 8. A; 9. B; 10. B; 11. D; 12. C; 13. C; 14. A; 15. B; 16. C; 17. D

Print

Triplicate front page

Get home delivery of the Triplicate for only $7.94 a month. After filling out one simple and secure online form you could be on your way to learning more about your city, state and world than you ever have before.
subscribe


Del Norte Triplicate:

312 H Street
P.O. Box 277
Crescent City, CA 95531

(707) 464-2141
webmaster@triplicate.com

Follow The Triplicate headlines on Follow The Triplicate headlines on Twitter

© Copyright 2001 - 2014 Western Communications, Inc. All rights reserved. By Using this site you agree to our Terms of Use